culinaire zaken .nl |
Spaghetti met pesto | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 45 20 20 10 2 - - |
gram deciliter gram gram gram gram teentje naar smaak naar smaak |
pasta (spaghetti) olie (olijf-) basilicum (vers) pit (pijnboom-) kaas (parmezaans) kaas (oud,Goudse) knoflook peper (wit) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de beide kaassoorten. | |||
Berei- ding |
Kook de spaghetti beetgaar, laat deze uitlekken en houd ze warm. Was en droog de basilicumblaadjes en verwijder de steeltjes. Pers de teentjes knoflook uit. Doe de basilicumblaadjes met de knoflook, zout, peper en pijnboompitten in de keukenmachine en hak alles met het stalen mes heel fijn. Roer de twee geraspte kaassoorten erdoor en voeg de olijfolie toe. Schep de warme spaghetti door de saus. TIP: overgebleven saus kan heel goed enige weken in de koelkast worden bewaard. Doe de saus in een glas, afgedekt met een laagje olie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2527 KiloJoules 602 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 82 gram 16 gram 2 gram |