culinaire
zaken
.nl
Spaghetti met pesto
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
1
45
20
20
10
2
-
-
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
teentje
naar smaak
naar smaak
pasta (spaghetti) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
pit (pijnboom-)
kaas (parmezaans)
kaas (oud,Goudse)
knoflook ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de beide kaassoorten.
Berei-
ding
Kook de spaghetti beetgaar, laat deze uitlekken en houd ze warm. Was en droog de basilicumblaadjes en verwijder de steeltjes. Pers de teentjes knoflook uit. Doe de basilicumblaadjes met de knoflook, zout, peper en pijnboompitten in de keukenmachine en hak alles met het stalen mes heel fijn. Roer de twee geraspte kaassoorten erdoor en voeg de olijfolie toe. Schep de warme spaghetti door de saus. TIP: overgebleven saus kan heel goed enige weken in de koelkast worden bewaard. Doe de saus in een glas, afgedekt met een laagje olie.
Voedings-
waarde
Energie2527 KiloJoules
602 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
16 gram
2 gram