culinaire zaken .nl |
Spaghetti Bolognese 4 | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Goedkoop | Rijst En Pasta | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 300 1 50 4 4 2 1 1 1 |
gram gram deciliter gram stuks takje stuks pak stuks teentje |
pasta (spaghetti) gehakt (varkens-) wijn (wit) boter (bak-) wortel selderij (blad-) selderij (bleek-) mix (spagetti/macaroni) ui knoflook | ||
Berei- ding |
Meng de mix met 1.5 deciliter heet water en laat deze 10 minuten wellen. Smelt de boter in een braadpan en bak hierin het gehakt snel rul en bruin. Fruit de ui en knoflook bij het gehakt. Voeg de gewelde mix, de in plakjes gesneden bleekselderij, de in dunne plakjes gesneden worteltjes en de wijn toe en smoor het geheel, onder af en toe roeren, in 15 minuten gaar. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen, ecter ZONDER ZOUT. Breng het gehakt-groentemengsel op smaak met peper en zout. Garneer het gerecht met een eetlepel fijngehakte bladselderij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3242 KiloJoules 772 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 87 gram 27 gram 10 gram |