culinaire zaken .nl |
Spaanse kipschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Spanje | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:00 | |
Indelingen | Ovenschotel | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 12 100 75 4 2 2 1 1 1 - - |
gram stuks gram gram eetlepel teentje theelepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
aardappel kip (drumstick) olijf ham (rauw) olie (olijf-) knoflook tijm tomaat ui paprika peper (cayenne-) zout | ||
Berei- ding |
Oven voorverwarmen. Drumsticks met zout en cayennepeper in braadpan met olijfolie circa 5 minuten bakken. Ui in ringen snijden, paprika in stukjes en ham in reepjes. In braadslee aardappel, olijen en kip doen. In bakvet ui, paprika en ham bakken met uitgeperste knoflook. Mengsel en bakvet bij kip doen. Tomaat in stukjes erbij doen, tijm erover. In oven in circa 45 minuten gaar braden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4531 KiloJoules 1079 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 66 gram 90 gram 19 gram |