culinaire zaken .nl |
Smoor djawa (javaans runderstoofgerecht) (Lekker met spitskool, rijst en kroepoek.) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 1 50 2 1 1 1 1 1 1 1 1 - |
gram deciliter gram stuks stuks theelepel theelepel teentje stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak |
runderriblap ketjap (manis) boter (room-) ui peper (spaans,rood) laos (poeder) trassi knoflook aardappel azijn peper (wit) tomaat nootmuskaat | ||
Berei- ding |
Snij de uien in halve ringen. Verwijder de pitjes uit de spaanse peper en snij der peper in dunne ringetjes. Snij het vlees in blokjes. Verhit 30 gram boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Bak de uien 3 minuten mee. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg de spaanse peper, laos, trasi, peper, nootmuskaat, azijn, ketjap en 2 deciliter water toe. Stoof het vlees in een gesloten pan in 2 a 3 uur gaar. Schil de aardappel en snij hem in plakjes. Verhit 20 gram boter in een koekepan en bak de plakjes aardappel op een halfhoog vuur goudbruin en gaar. Ontvel de tomaat. Halveer deze, verwijder er de pitjes uit en snij het vruchtvlees in stukjes. Schep de gebakken aardappel en de tomaat door het vlees en warm het gerecht nog een minuutje goed door. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2286 KiloJoules 544 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 22 gram 2 gram |