culinaire zaken .nl |
Selderij-gehaktballen (Hachi au celeri) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 3 2.50 10 4 3 1 1 1 - - |
gram deciliter centiliter gram sneetje theelepel theelepel stuks stengel naar smaak naar smaak |
gehakt (kalfs-) wijn (wit) olie gember (wortel,vers) brood (casino) maizena kerrie (poeder) ei (kip) selderij (bleek-) zout peper | ||
Berei- ding |
Maak aan: 400 gram gemalen kalfsvlees (= kalfsgehakt) met 1 losgeslagen ei, kruim van 3 sneden ontkorst oud witbrood (door handzeefje wrijven), fijngehakte verse ontdrade bleekselderij met nat en al, 2 snuif foelie of 3 snuif kerrie, weinig zout en peper uit de molen. Vorm hier "naadloze" kogelronde bollen van (4 stuks), en druk deze plat; bak de "hoge schijven" in fel hete olie aan alle zijden bruin, voeg 3 deciliter witte wijn toe en bind de onstane "jus" met 20 gram maizena, vooraf aangemaakt in witte wijn. Laat de "schijven" 'n kwartier in de saus aan de kook. Controleer op smaak en dien op. Serveertip: Pilaf of witte rijst en een fijne groenten. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1613 KiloJoules 384 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 27 gram 25 gram 4 gram |