culinaire
zaken
.nl
Selderij-gehaktballen
(Hachi au celeri)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
3
2.50
10
4
3
1
1
1
-
-
gram
deciliter
centiliter
gram
sneetje
theelepel
theelepel
stuks
stengel
naar smaak
naar smaak
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
wijn (wit)
olie ingrediënt info
gember (wortel,vers) ingrediënt info
brood (casino)
maizena
kerrie (poeder)
ei (kip)ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Maak aan: 400 gram gemalen kalfsvlees (= kalfsgehakt) met 1 losgeslagen ei, kruim van 3 sneden ontkorst oud witbrood (door handzeefje wrijven), fijngehakte verse ontdrade bleekselderij met nat en al, 2 snuif foelie of 3 snuif kerrie, weinig zout en peper uit de molen. Vorm hier "naadloze" kogelronde bollen van (4 stuks), en druk deze plat; bak de "hoge schijven" in fel hete olie aan alle zijden bruin, voeg 3 deciliter witte wijn toe en bind de onstane "jus" met 20 gram maizena, vooraf aangemaakt in witte wijn. Laat de "schijven" 'n kwartier in de saus aan de kook. Controleer op smaak en dien op. Serveertip: Pilaf of witte rijst en een fijne groenten.
Voedings-
waarde
Energie1613 KiloJoules
384 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
27 gram
25 gram
4 gram