culinaire
zaken
.nl
Scholfilet in 't geel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
525
325
225
1.30
5
35
30
13
1
-
gram
gram
gram
deciliter
centiliter
gram
gram
theelepel
eetlepel
naar smaak
scholfilet
mais (blik)
champignon ingrediënt info
wijn (rood,droog)
room (slag-)
boter (room-)
bloem ingrediënt info
sap (citroen-)
peterselie ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snij de scholfilet in stukken, besprenkel met de citroensap en bestrooi met de zout. Laat het zo staan. Hierna maiskorrels afspoelen en uit laten lekken. Laat de champignons uitlekken, snij ze in plakjes en doe ze samen met de maiskorrels in een magnetronschaal. Giet de droge rode wijn erover. Vervolgens de bloem met de boter kneden en dit bij de groenten leggen. Verhit dit 7.5 minuut in een gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Schep de groenten om, leg de visstukken erop en verhit nog 7.5 minuut op 750 Watt. Roer de slagroom en de gehakte peterselie voorzichtig erdoor.
Voedings-
waarde
Energie1502 KiloJoules
358 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
25 gram
29 gram
4 gram