culinaire zaken .nl |
Scholfilet in 't geel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
525 325 225 1.30 5 35 30 13 1 - |
gram gram gram deciliter centiliter gram gram theelepel eetlepel naar smaak |
scholfilet mais (blik) champignon wijn (rood,droog) room (slag-) boter (room-) bloem sap (citroen-) peterselie zout | ||
Berei- ding |
Snij de scholfilet in stukken, besprenkel met de citroensap en bestrooi met de zout. Laat het zo staan. Hierna maiskorrels afspoelen en uit laten lekken. Laat de champignons uitlekken, snij ze in plakjes en doe ze samen met de maiskorrels in een magnetronschaal. Giet de droge rode wijn erover. Vervolgens de bloem met de boter kneden en dit bij de groenten leggen. Verhit dit 7.5 minuut in een gesloten magnetronschaal op 750 Watt. Schep de groenten om, leg de visstukken erop en verhit nog 7.5 minuut op 750 Watt. Roer de slagroom en de gehakte peterselie voorzichtig erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1502 KiloJoules 358 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 25 gram 29 gram 4 gram |