culinaire zaken .nl |
Schelvis met paprika | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:18 | |
Indelingen | Feestelijk | Goedkoop | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 8 5 2 2 2 1.50 1 - - |
gram stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel eetlepel theelepel naar smaak naar smaak |
schelvisfilet olijf (gevuld) olie paprika (groen) bouillon (poeder) bloem sap (citroen-) tijm peper zout | ||
Berei- ding |
Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout, peper en tijm. Besprenkelen met citroensap. In diep bord bloem strooien. Vis erdoor wentelen. Overtollige bloem eraf schudden. In grote koekepan 4 eetlepels olie verhitten. Vis in 5 minuten aan elke kant gaar en bruin bakken. Paprika's wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden. In braadpan 1 eetlepel olie verhitten. Paprika 2 minuten zachtjes bakken. Olijven in plakjes snijden. Aan paprika toevoegen: olijven, bouillonpoeder en 3.5 eetlepels water. Met deksel op pan 3 minuten stoven. Paprikamengsel in schaal scheppen. Vis op paprikamengsel leggen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1136 KiloJoules 270 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 14 gram 19 gram 2 gram |