culinaire zaken .nl |
Schelpjesmacaroni met mosselen en prei | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.25 100 100 1 10 1 1 - - |
deciliter gram gram deciliter gram stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
room (slag-) mossel pasta (schelpjes) wijn (wit,droog) boter (room-) prei peterselie (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Kook de macaroni in ruim kokend water met zout gaar. Maak intussen de prei schoon en snij het witte gedeelte in heel smalle ringen. Bak de prei in een steelpan met de gesmolten boter ongeveer 2 minuten. Schenk de wijn erbij en laat de wijn op matig vuur inkoken tot ongeveer 1 eetlepel. Roer de slagroom erdoor en breng de saus al roerende aan de kook. Voeg de mosselen toe en laat ze snel door en door warm worden. Roer de fijngehakte peterselie door de saus en breng hem op smaak met zout en peper. Laat de macaroni goed uitlekken in een vergiet en verdeel hem over de borden. Schenk de saus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1347 KiloJoules 321 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 32 gram 9 gram 2 gram |