culinaire zaken .nl |
Savooiebladeren gevuld met tonijn | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Bewerkelijk Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
200 15 4 4 2 1 1 1 1 0.50 0.50 - - - |
gram gram stuks blaadje stuks blik theelepel stuks stuks stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (kalfs-) boter (room-) tomaat kool (savooie-) ei (kip) tonijn (olie,blik) ansjovis (pasta) ui ui paprika (groen) basilicum (vers) peper oregano (vers) zout | ||
Voor- berei- ding |
De bladeren savooiekool wassen en tussen keukenpapier of een schone theedoek op de bodem van de magnetron 1-2 minuten op 100% verwarmen tot ze slap zijn. De tonijn laten uitlekken. De ui pellen en fijn snipperen. De paprika schoon maken en klein snijden. De tonijn met de ui, paprika, het gehakt en de eieren vermengen. Het mengsel met zout en peper op smaak brengen. Eventueel de harde nerven uit de kool verwijderen. Vier eenpersoonssoufflepotjes met de koolbladeren bekleden en ervoor zorgen dat de bladeren een stukje overhangen. Het tonijngehaktmengsel over de potjes verdelen en het mengsel met de bladeren afdekken. | |||
Berei- ding |
De potjes 8-10 minuten op 70% verwarmen. Kort laten staan. Voor de saus de ui pellen en fijn snipperen, de tomaten na elkaar 15 seconden in heet water dompelen, ontvellen, in vieren snijden en de pitjes verwijderen. De boter onafgedekt in 30-45 seconden op 100% laten smelten. De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten. De stukjes tomaat toevoegen en alles (afgedekt) 1-2 minuten op 100% verwarmen. De ingredienten met de staafmixer, de mengbeker of de foodprocessor pureren en deze op smaak brengen met ansjovispasta, peper, basilicum, oregano en eventueel wat zout. Direct serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 790 KiloJoules 188 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 15 gram 3 gram |