culinaire
zaken
.nl
Savooiebladeren gevuld met tonijn
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
200
15
4
4
2
1
1
1
1
0.50
0.50
-
-
-
gram
gram
stuks
blaadje
stuks
blik
theelepel
stuks
stuks
stuks
theelepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
gehakt (kalfs-)ingrediënt info
boter (room-)
tomaat ingrediënt info
kool (savooie-)
ei (kip)ingrediënt info
tonijn (olie,blik)
ansjovis (pasta)
ui ingrediënt info
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
basilicum (vers)ingrediënt info
peper ingrediënt info
oregano (vers) ingrediënt info
zout
Voor-
berei-
ding
De bladeren savooiekool wassen en tussen keukenpapier of een schone theedoek op de bodem van de magnetron 1-2 minuten op 100% verwarmen tot ze slap zijn. De tonijn laten uitlekken. De ui pellen en fijn snipperen. De paprika schoon maken en klein snijden.
De tonijn met de ui, paprika, het gehakt en de eieren vermengen. Het mengsel met zout en peper op smaak brengen. Eventueel de harde nerven uit de kool verwijderen. Vier eenpersoonssoufflepotjes met de koolbladeren bekleden en ervoor zorgen dat de bladeren een stukje overhangen. Het tonijngehaktmengsel over de potjes verdelen en het mengsel met de bladeren afdekken.
Berei-
ding
De potjes 8-10 minuten op 70% verwarmen. Kort laten staan. Voor de saus de ui pellen en fijn snipperen, de tomaten na elkaar 15 seconden in heet water dompelen, ontvellen, in vieren snijden en de pitjes verwijderen. De boter onafgedekt in 30-45 seconden op 100% laten smelten. De ui erdoor scheppen en (onafgedekt) in 1-2 minuten op 100% glazig fruiten. De stukjes tomaat toevoegen en alles (afgedekt) 1-2 minuten op 100% verwarmen. De ingredienten met de staafmixer, de mengbeker of de foodprocessor pureren en deze op smaak brengen met ansjovispasta, peper, basilicum, oregano en eventueel wat zout. Direct serveren.
Voedings-
waarde
Energie790 KiloJoules
188 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
15 gram
3 gram