culinaire zaken .nl |
Sapi muda rietja (kalfsfricandeau) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Indonesie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:30 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 1 1 3 3 3 3 1 |
gram deciliter deciliter centiliter teentje theelepel stuks stuks |
Kalfsfricandeau asem (water) melk (kokos-) olie knoflook trassi peper (rood) ui | ||
Berei- ding |
Maal de rode pepers fijn met de ui en de knoflook en fruit dit aan in wat olie. Voeg de trassie, de kokosmelk en de tamarindewater toe. Kook dit even door en zet het apart. Snij het kalfsvlees in stukken. Braad dit aan in wat olie en blus dit af met de eerder gemaakte saus. Doorgaren, meteen serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 979 KiloJoules 233 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 3 gram 32 gram 1 gram |