culinaire zaken .nl |
Rundvlees met oesterzwammen en avocado (Eenpansgerecht) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 3.50 200 50 5 4 4 3 1 1 1 1 1 - |
gram deciliter gram gram gram theelepel takje eetlepel stuks stuks eetlepel theelepel theelepel naar smaak |
rumpsteak wijn (wit) oesterzwam spek (doorregen) suiker maizena peterselie (vers) room avocado ui boter (room-) sap (citroen-) peperkorrel (roze) zout | ||
Berei- ding |
Snij het vlees in plakken van ongeveer 0.5 centimeter dikte en snij deze weer in reepjes van 4 centimeter. Bak die in hete boter tot de vleesjus verdampt is. Borstel de oesterzwammen schoon, snij ze in stukjes en bak ze, samen met de spekjes, uit. Voeg de fijngesnipperde ui toe en laat die kort meefruiten. Doe de paddestoelen en spekblokjes bij het vlees, giet er de wijn (of bouillon) bij en laat dit 15 minuten smoren. Doe er dan de room bij en bind met een snel-bindmiddel. Schil de avocado, halveer de vrucht, verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakjes. Bedruppel de avocado met citroensap, doe de plakjes, samen met de roze peper, bij het vlees en warm door. Breng op smaak met suiker en zout. Bestrooi met de in fijne reepjes gesneden peterselieblaadjes. Lekker met: gebakken krielaardappeltjes. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2057 KiloJoules 490 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 41 gram 4 gram |