culinaire zaken .nl |
Runderschotel met pompoen | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:15 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 500 3.75 75 7 5 3 2 - - |
gram gram deciliter gram eetlepel stuks eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
rundersoepvlees pompoen bouillon rozijn azijn ui olie suiker peper zout | ||
Berei- ding |
In een braadpan de olie verhitten en het vlees aan alle kanten bruin braden. De uien pellen en kleinsnijden. Aan het vlees toevoegen en kort meebakken. Dan de verwarmde bouillon erbij gieten. Met zout, peper, azijn en suiker op smaak brengen. De rozijnen wassen en toevoegen. Het gerecht afgedekt ongeveer 1 uur laten sudderen. Intussen de pompoen schillen, zaad verwijderen, het vruchtvlees wassen en in blokjes snijden. 12 minuten voor het einde van de kooktijd de pompoenblokjes aan het gerecht toevoegen en mee laten sudderen. Het gerecht op smaak brengen met zout en peper en serveren met gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2198 KiloJoules 523 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 38 gram 28 gram 5 gram |