culinaire zaken .nl |
Romertopf a la Strassbourg | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 02:15 | |
Indelingen | Ovenschotel | Romertopf | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 750 750 5 5 5 4 4 3 2 1 - - - |
kilogram gram gram deciliter deciliter stuks stuks stuks teentje stuks stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel lamslap rundvlees wijn (wit) bouillon (vlees-) ui kruidnagel bes (jenever-) knoflook laurier (blad) varkenshaas tijm zout peper | ||
Berei- ding |
Teentjes knoflook schillen, in de lengte doorsnijden, sneetjes in het vlees maken en de stukjes knoflook hierin steken. Het vlees met zout en peper bestrooien en met de kruiden in de Romertopf doen. Witte wijn toevoegen en 1 dag laten marineren. Aardappelen en uien in 0.5 centimeter dikke plakken snijden, zout en peper erover strooien, bij het vlees doen en bouillon toevoegen. De pot sluiten en bij 200 graden in de voorverwarmde oven in 2.5 uur gaar laten worden. Serveren met stokbrood en een droge witte wijn. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4446 KiloJoules 1059 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 49 gram 55 gram 9 gram |