culinaire
zaken
.nl
Romertopf a la Strassbourg
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
750
750
5
5
5
4
4
3
2
1
-
-
-
kilogram
gram
gram
deciliter
deciliter
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
lamslap
rundvlees
wijn (wit)
bouillon (vlees-)
ui ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
bes (jenever-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laurier (blad)
varkenshaas
tijm ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Teentjes knoflook schillen, in de lengte doorsnijden, sneetjes in het vlees maken en de stukjes knoflook hierin steken. Het vlees met zout en peper bestrooien en met de kruiden in de Romertopf doen. Witte wijn toevoegen en 1 dag laten marineren. Aardappelen en uien in 0.5 centimeter dikke plakken snijden, zout en peper erover strooien, bij het vlees doen en bouillon toevoegen. De pot sluiten en bij 200 graden in de voorverwarmde oven in 2.5 uur gaar laten worden. Serveren met stokbrood en een droge witte wijn.
Voedings-
waarde
Energie4446 KiloJoules
1059 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
49 gram
55 gram
9 gram