culinaire zaken .nl |
Roergebakken varkensvlees met pecannoten en perzik | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:15 | |
Indelingen | Feestelijk Snel | Vlees Wok / Roerbakken | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 225 75 3 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram gram stuks eetlepel theelepel theelepel teentje eetlepel eetlepel eetlepel naar smaak naar smaak |
varkenslappen (mager) perzik (blik) noot (pecan-) ui (bos-) olie maizena gember (poeder) knoflook honing (vloeibaar) saus (soja-,chinees) koriander (vers) zout peper | ||
Voor- berei- ding |
Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Laat de perzikschijfjes in een zeef goed uitlekken. Roer 2 eetlepels perziksap met de sojasus, gemberpoeder en maizena tot een sausje. Schep de plakjes hamlap door dit sausje. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes van ca. 1 centimeter. | |||
Berei- ding |
Verhit de olie in een wok of in een braadpan. Pers het teentje knoflook erboven uit. Voeg het vlees toe en bak het op hoog vuur al omscheppend bruin. Schep de plakjes vlees uit de wok op een bord. Bak de stukjes ui al omscheppend circa 2 minuten in de wok. Bak de schijfjes perzik circa 1 minuut mee. Schep de honing en pecannoten erdoor. Voeg het vlees toe en warm alles al omscheppend goed tot het door en door heet is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de koriander erover. Lekker met kerrierijst en gemengde friseesalade. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1077 KiloJoules 256 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 3 gram 2 gram |