culinaire zaken .nl |
Rode poon met pesto (Triglie alla Ligure) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
450 1.50 50 6 2 2 0.50 - |
gram deciliter gram eetlepel teentje eetlepel stuks naar smaak |
poon (rood) wijn (wit,droog) olijf (zwart) olie (olijf-) knoflook peterselie (vers) citroen zout | ||
Berei- ding |
Doe de rode poon in een ovenvaste schaal met de olie,witte wijn, zout, olijven, citroen en knoflook. Dek de schaal af en bak de vissen 20 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden Celcius), gaar. Strooi fijngehakte peterselie over de vissen. Dien ze direkt op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3568 KiloJoules 850 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 67 gram 1 gram |