culinaire zaken .nl |
Rijstschotel met schelvis (Schelvis vervangen door: kabeljauw, koolvis of wijting) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:11 | |
Indelingen | Magnetron Combi-magnetron | Goedkoop Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
750 750 2.50 50 4 2 2 2 2 1 1 |
gram gram deciliter gram stengel teentje eetlepel eetlepel stuks stuks stuks |
schelvisfilet rijst (gekookt) sap (groenten-) noot (wal-,gepeld) selderij (bleek-) knoflook room (slag-) olie (sla-) citroen ui bouillon (vis-,tablet) | ||
Voor- berei- ding |
Hak de walnoten. | |||
Berei- ding |
Snij de vis in stukjes van 2 centimeter. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in stukjes en bak ze met de ui 5 minuten zachtjes in de olie. Voeg de fijngeperste teentjes knoflook toe en bak dit even mee. Bak de rijst al omscheppend 1 minuut mee en doe alles vervolgens in een ruime magnetronschaal (min. 2 l). Voeg het groentesap, het bouillonblokje, de vis en de plakjes citroen toe. Dek de schaal af, maar sluit deze niet helemaal. Laat het gerecht in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds een kwartslag. Roer de slagroom er door en strooi de walnoten er over. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2773 KiloJoules 660 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 95 gram 48 gram 17 gram |