culinaire
zaken
.nl
Rijstschotel met schelvis
(Schelvis vervangen door: kabeljauw, koolvis of wijting)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
750
750
2.50
50
4
2
2
2
2
1
1
gram
gram
deciliter
gram
stengel
teentje
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
schelvisfilet
rijst (gekookt) ingrediënt info
sap (groenten-)
noot (wal-,gepeld)
selderij (bleek-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
room (slag-)
olie (sla-) ingrediënt info
citroen
ui ingrediënt info
bouillon (vis-,tablet)
Voor-
berei-
ding
Hak de walnoten.
Berei-
ding
Snij de vis in stukjes van 2 centimeter. Snipper de ui. Snij de bleekselderij in stukjes en bak ze met de ui 5 minuten zachtjes in de olie. Voeg de fijngeperste teentjes knoflook toe en bak dit even mee. Bak de rijst al omscheppend 1 minuut mee en doe alles vervolgens in een ruime magnetronschaal (min. 2 l). Voeg het groentesap, het bouillonblokje, de vis en de plakjes citroen toe. Dek de schaal af, maar sluit deze niet helemaal. Laat het gerecht in 5 minuten op de hoogste stand (of iets langer op een lagere stand) gaar worden. Draai de schaal tussentijds een kwartslag. Roer de slagroom er door en strooi de walnoten er over.
Voedings-
waarde
Energie2773 KiloJoules
660 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
95 gram
48 gram
17 gram