culinaire
zaken
.nl
Rempahballetjes van rundvlees
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
2
4
3
1.50
1
1
1
0.50
-
-
gram
deciliter
eetlepel
eetlepel
centimeter
stuks
stuks
eetlepel
stuks
naar smaak
naar smaak
gehakt (runder-)
water
kokos
olie (arachide-) ingrediënt info
santen (blok) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
laurier (blad)
azijn ingrediënt info
citroen
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Vermeng het gehakt in een kom met de kokos, het ei en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en vorm van het gehaktmengsel vrij kleine balletjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg het water, de azijn, de citroenrasp, het laurierblad en de santen toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de gehaktballetjes 25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn en het vocht praktisch is verdampt.
Voedings-
waarde
Energie2485 KiloJoules
592 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
25 gram
1 gram