culinaire zaken .nl |
Rempahballetjes van rundvlees | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Japan | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 2 4 3 1.50 1 1 1 0.50 - - |
gram deciliter eetlepel eetlepel centimeter stuks stuks eetlepel stuks naar smaak naar smaak |
gehakt (runder-) water kokos olie (arachide-) santen (blok) ei (kip) laurier (blad) azijn citroen zout peper | ||
Berei- ding |
Vermeng het gehakt in een kom met de kokos, het ei en wat zout en peper. Kneed alles goed dooreen en vorm van het gehaktmengsel vrij kleine balletjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg het water, de azijn, de citroenrasp, het laurierblad en de santen toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag en laat de gehaktballetjes 25 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn en het vocht praktisch is verdampt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2485 KiloJoules 592 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 25 gram 1 gram |