culinaire
zaken
.nl
Reegebraad met appels
(Draai het vlees regelmatig om)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
5
5
10
5
5
5
4
4
2
1
1
1
-
kilogram
deciliter
centiliter
gram
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
naar smaak
ree
wijn (rood)
olie ingrediënt info
kruiden (gemengd)
cognac
cognac
olie ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
appel (stevig)
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
tijm ingrediënt info
laurier (poeder)
Berei-
ding
Schil de appelen. Laat ze heel, maar verwijder de pitjes. Bak het vlees aan met de hete olie in een braadpan met een dikke bodem. Voeg er peper en zout bij. Bedruip dit met een likeurglaasje cognac en laat dit opvlammen. Doe er dan een kruidenboeketje bij. Leg de appels rond het gebraad. Sluit af met een deksel en laat 1.5 uur braden. Het vlees moet goed zacht zijn. Dien op met de tot moes gekookte appels en geef er de saus apart bij.
Voedings-
waarde
Energie2009 KiloJoules
478 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
22 gram
1 gram
2 gram