culinaire zaken .nl |
Reegebraad met appels (Draai het vlees regelmatig om) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Belgie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 5 5 10 5 5 5 4 4 2 1 1 1 - |
kilogram deciliter centiliter gram eetlepel eetlepel eetlepel stuks stuks stuks teentje stuks theelepel naar smaak |
ree wijn (rood) olie kruiden (gemengd) cognac cognac olie kruidnagel appel (stevig) ui knoflook ui (sjalot) tijm laurier (poeder) | ||
Berei- ding |
Schil de appelen. Laat ze heel, maar verwijder de pitjes. Bak het vlees aan met de hete olie in een braadpan met een dikke bodem. Voeg er peper en zout bij. Bedruip dit met een likeurglaasje cognac en laat dit opvlammen. Doe er dan een kruidenboeketje bij. Leg de appels rond het gebraad. Sluit af met een deksel en laat 1.5 uur braden. Het vlees moet goed zacht zijn. Dien op met de tot moes gekookte appels en geef er de saus apart bij. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2009 KiloJoules 478 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 22 gram 1 gram 2 gram |