culinaire zaken .nl |
Raviolischotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
800 5 50 50 2 2 2 2 1 1 1 1 - - |
gram centiliter gram gram eetlepel theelepel pak stuks stengel teentje blik stuks naar smaak naar smaak |
ravioli wijn (rood) kaas (parmezaans) kaas (oud) olie (olijf-) kruiden (keuken-,italiaan bacon wortel selderij (bleek-) knoflook saus (bechamel-) ui peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaassoorten. | |||
Berei- ding |
Verwarm de oven voor op 225 graden Celsius. Snij de bacon in reepjes. Maak de ui, bleekselderij en worteltjes schoon en snij ze in piepkleine stukjes. Verhit de olie en fruit de groente. Pers het teentje knoflook erboven. Roer de Italiaanse kruiden, wijn en ravioli met saus erdoor. Warm de ravioli goed door en breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de ravioli met saus in een ingevette ovenschaal. Roer de Parmezaanse kaas en geraspte oude kaas door de bechamelsaus en strijk dit uit over de ravioli. Laat de raviolischotel in de oven in circa 10-15 minuten mooi goudbruin worden. Lekker met een salade van lollo rosso. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 5741 KiloJoules 1367 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 95 gram 73 gram 12 gram |