culinaire
zaken
.nl
Ravioli met spinazie
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
175
75
2
1
1
0.50
-
-
gram
gram
gram
stuks
stuks
teentje
eetlepel
naar smaak
naar smaak
spinazie (diepvries)
bloem ingrediënt info
kaas
ei (kip)ingrediënt info
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Ontdooi de spinazie. Zeef de bloem in een kom, doe het zout erbij, maak een kuiltje in het midden en breek daar de eieren in, giet de olie erbij en kneed er een soepel deeg van. Rol het deeg uit tot een dunne lap. Vouw die dubbel en laat het een uurtje rusten. Voeg een gesnipperd uitje en uitgeperst teentje knoflook aan de spinazie toe, en roer er de geraspte kaas, peper en zout door. Rol het deeg tot een flinterdunne lap en leg op de helft van de lap klein bergjes spinazie. Leg de ander helft eroverheen en snij met een deegradertje vierkante kussentjes. Druk de zijden goed aan met een vork. Kook de kussentjes 12 minuten in kokend water met zout. Bestrooi tenslotte met geraspte kaas.
Voedings-
waarde
Energie2354 KiloJoules
560 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
82 gram
31 gram
5 gram