culinaire
zaken
.nl
Rama's bad
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
600
5.50
250
2.50
250
2
8
5
4
2
2
2
2
1
1
1
gram
deciliter
gram
deciliter
gram
deciliter
stuks
stuks
teentje
theelepel
sprietje
centimeter
eetlepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
runderlap (mager)
water
kokos
melk (kokos-) ingrediënt info
spinazie
melk (kokos-) ingrediënt info
peper (Chili-,groen) ingrediënt info
ui (sjalot) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
laos (poeder)
sereh
gember (wortel,vers) ingrediënt info
pindakaas
suiker (palm-)
bloem ingrediënt info
saus (vis-)
Berei-
ding
Maak eerst een dikke en een dunne kokosmelk. Doe voor de dikke kokosmelk de gedroogde kokos in een kom. Giet er 2.5 deciliter kokend water over, laat even afkoelen en knijp het vocht uit de kokos. U moet circa 2 deciliter dikke kokosmelk hebben. Maak de dunne kokosmelk door 3 deciliter kokend water over dezelfde kokos te gieten. Laat even afkoelen en knijp het vocht weer uit. U moet circa 2.5 deciliter dunne kokosmelk hebben.

Meng het rundvlees met de vissaus, palmsuiker, pindakaas en dunne kokosmelk in een magnetronschaal van 2 liter inhoud. Leg het deksel op de schaal en zet hem 12 minuten in de magnetron op 70% (650 watt), waarbij u een keer omroert.
Doe intussen de dikke kokosmelk in een blender met de gekookte chilipepers met het kooknat, de sjalotjes, knoflook, gember, galanga en het citroengras. Draai tot een grove puree. Doe de puree in een kom en zet hem 2 minuten in de magnetron op 100%. Laat de puree echter niet aan de kook komen, daar hij dan gaat schiften.
Roer de kruidenpuree door het vleesmengsel en zet de schaal onafgedekt 10 minuten in de magnetron op 100%, waarbij u een keer omroert. Roer er de bloem door, breng op smaak met zout en peper en zet de schaal nog 8 tot 10 minuten in de magnetron op 100%, waarbij u twee keer omroert. Vrijwel alle vocht moet nu verdampt zijn. Doe de spinazie in een magnetronschaal, dek die af en zet hem 2 minuten in de magnetron op 100%. Laat de spinazie uitlekken. Bekleed een dienschaal met de spinazie en schep er het vlees op. Geef er gestoomde Thaise rijst bij.
Voedings-
waarde
Energie3156 KiloJoules
751 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
20 gram
36 gram
11 gram