culinaire zaken .nl |
Rode poon met olijven | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
225 1.50 50 4 2 2 1 - |
gram deciliter gram eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak |
poon (rood) wijn (wit) olijf (zwart) olie (olijf-) peterselie knoflook citroen zout | ||
Berei- ding |
Leg de schoongemaakte poon in een braadpan. Giet de olie en de wijn erover en doe het zout, de ontpitte olijven en de in twee helften gesneden citroen erbij. Dek de pan af met folie en zet deze 20 minuten (of tot de vispartjes gemakkelijk met de punt van een mes van elkaar zijn te scheiden) in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius. Schep de vis uit de pan en houd hem warm. Laat de saus op een hoog vuur tot de helft inkoken en geet deze over de vis. Strooi de peterselie en de knoflook er overheen en dien onmiddellijk op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2201 KiloJoules 524 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 10 gram 33 gram 0 gram |