culinaire
zaken
.nl
Rode poon met olijven
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
225
1.50
50
4
2
2
1
-
gram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
poon (rood)
wijn (wit)
olijf (zwart)
olie (olijf-) ingrediënt info
peterselie ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
citroen
zout
Berei-
ding
Leg de schoongemaakte poon in een braadpan. Giet de olie en de wijn erover en doe het zout, de ontpitte olijven en de in twee helften gesneden citroen erbij. Dek de pan af met folie en zet deze 20 minuten (of tot de vispartjes gemakkelijk met de punt van een mes van elkaar zijn te scheiden) in een voorverwarmde oven van 180 graden Celcius. Schep de vis uit de pan en houd hem warm. Laat de saus op een hoog vuur tot de helft inkoken en geet deze over de vis. Strooi de peterselie en de knoflook er overheen en dien onmiddellijk op.
Voedings-
waarde
Energie2201 KiloJoules
524 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
10 gram
33 gram
0 gram