culinaire
zaken
.nl
Pizza quattro stagioni
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
150
50
50
50
25
25
2
1
1
1
1
0.25
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
gram
blik
stuks
blik
stuks
kaas (oud,Goudse)
champignon ingrediënt info
mais (blik)
kiprollade
salami
ham (gekookt)
kruiden (tuin-,Italiaans)ingrediënt info
tomaat ingrediënt info
ansjovis (filet)
ui ingrediënt info
asperge (wit) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
Berei-
ding
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 4 pizza's van ongeveer 20 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus over de pizza's en strooi de kruiden erover. Snij de kiprollade en de ham in reepjes. Laat de asperges en de ansjovis uitlekken. Vang de olie van de ansjovis op. Maak de tomaat schoon en snij hem in 4 plakjes. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de paprika in kleine blokjes. Verdeel de pizza's denkbeeldig in 4 parten. Verdeel over het eerste part de kip en de mais; over het tweede de ham en de asperges; over het derde part de salami,tomaat en ansjovisrolletjes en over het vierde part de ui, de champignons en de paprika. Leg in het midden van elke pizza eventueel een artisjokhart. Strooi de kaas over de pizza's en druppel er wat ansjovisolie over. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin.
Voedings-
waarde
Energie918 KiloJoules
219 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
18 gram
2 gram