culinaire zaken .nl |
Pizza quattro stagioni | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:30 | |
Indelingen | Oven | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 50 50 50 25 25 2 1 1 1 1 0.25 |
gram gram gram gram gram gram theelepel gram blik stuks blik stuks |
kaas (oud,Goudse) champignon mais (blik) kiprollade salami ham (gekookt) kruiden (tuin-,Italiaans) tomaat ansjovis (filet) ui asperge (wit) paprika (rood) | ||
Berei- ding |
Maak het deeg en de saus volgens het pizzadeegrecept. Maak van het deeg 4 pizza's van ongeveer 20 centimeter en leg ze op een beboterde bakplaat. Verdeel de saus over de pizza's en strooi de kruiden erover. Snij de kiprollade en de ham in reepjes. Laat de asperges en de ansjovis uitlekken. Vang de olie van de ansjovis op. Maak de tomaat schoon en snij hem in 4 plakjes. Pel en snipper de ui. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes. Snij de paprika in kleine blokjes. Verdeel de pizza's denkbeeldig in 4 parten. Verdeel over het eerste part de kip en de mais; over het tweede de ham en de asperges; over het derde part de salami,tomaat en ansjovisrolletjes en over het vierde part de ui, de champignons en de paprika. Leg in het midden van elke pizza eventueel een artisjokhart. Strooi de kaas over de pizza's en druppel er wat ansjovisolie over. Bak de pizza's in het midden van een voorverwarmde oven (hoogste stand 275 graden Celcius) in ongeveer 12 minuten gaar en goudbruin. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 918 KiloJoules 219 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 18 gram 2 gram |