culinaire zaken .nl |
Pikante sperziebonenschotel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Eenpansgerecht | Makkelijk | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 300 250 2 1 1 1 1 0.50 0.50 0.50 |
gram gram gram eetlepel stuks stuks teentje eetlepel theelepel theelepel theelepel |
boon (sperzie-,vers) varkenslappen tomaat olie bouillon (kruiden-,tablet ui knoflook ketjap (manis) mierikswortel (poeder) basilicum (vers) oregano | ||
Voor- berei- ding |
Ui pellen en fijnsnipperen. Sperziebonen afhalen en wassen. Tomaten wassen en in vieren snijden. In maatbeker met 0,5 l heet water, bouillontablet oplossen. Vlees in blokjes snijden. | |||
Berei- ding |
In braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Vlees toevoegen en in 5 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: bouillon, sperziebonen, tomaat, ketjap, mierikswortel, basilicum en oregano. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan in 45 minuten zachtjes gaar laten worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1200 KiloJoules 286 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 27 gram 1 gram |