culinaire
zaken
.nl
Pikante sperziebonenschotel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
300
250
2
1
1
1
1
0.50
0.50
0.50
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
theelepel
theelepel
theelepel
boon (sperzie-,vers)
varkenslappen
tomaat ingrediënt info
olie ingrediënt info
bouillon (kruiden-,tablet
ui ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ketjap (manis)
mierikswortel (poeder)
basilicum (vers)ingrediënt info
oregano ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Ui pellen en fijnsnipperen. Sperziebonen afhalen en wassen. Tomaten wassen en in vieren snijden. In maatbeker met 0,5 l heet water, bouillontablet oplossen. Vlees in blokjes snijden.
Berei-
ding
In braadpan olie verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Vlees toevoegen en in 5 minuten rondom bruin bakken.
Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: bouillon, sperziebonen, tomaat, ketjap, mierikswortel, basilicum en oregano. Door elkaar scheppen. Met deksel op pan in 45 minuten zachtjes gaar laten worden.
Voedings-
waarde
Energie1200 KiloJoules
286 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
11 gram
27 gram
1 gram