culinaire zaken .nl |
Perzisch gehakt | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 75 50 5 2 1 1 - - - |
gram gram gram centiliter sneetje stuks theelepel naar smaak naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) abrikoos (gedroogd) boter (room-) melk brood (wit) ei (kip) sap (citroen-) nootmuskaat zout peper | ||
Berei- ding |
Week de abrikozen 3 uren in lauw water, neem ze uit het vocht en snij ze in kleine stukjes. Bewaar het weekvocht van de abrikozen. Snij de korsten van het brood en week het brood in wat melk. Maak het gehakt aan met peper, zout, nootmuskaat, enkele druppels citroensap, ei, stukjes abrikoos en geweekt, uitgeknepen brood. Vorm afgeplatte gehaktballen. Bak de ballen in hete boter aan beide zijden bruin, draai de warmtebron laag en blus de bodem van de pan met het weekvocht van de abrikozen. Stoof het gehakt verder gaar met de deksel schuin op de pan. Serveer deze perzische gehaktballen bij voorkeur met rijst. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2566 KiloJoules 611 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 21 gram 23 gram 0 gram |