culinaire zaken .nl |
Penne rigate al capitano (Kan ook met: pipe rigate) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 1 12 2 2 2 1 1 1 |
gram deciliter stuks theelepel gram gram stuks stuks stuks |
pasta (penne) wijn (wit) olijf (zwart) kruiden (keuken-,italiaan tonijn (water,blik) tomaat (blik) paprika (groen) paprika (rood) ui | ||
Voor- berei- ding |
Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder bij de tomaten de steelaanzet. | |||
Berei- ding |
Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de uisnippers zacht. Voeg de blokjes paprika toe en fruit deze enkele minuten mee. Voeg de stukken tomaat uit blik met het vocht toe en kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden. Leg een deksel schuin op de pan en laat de saus zo'n 20 minuten tot 25 minuten pruttelen. Verwijder de pit bij de olijven en hak deze grof. Breng ruim water aan de kook voor de deegwaren. Voeg de penne of de pipe toe en kook ze al dente. Voeg de tonijn samen met de stukjes olijf en de witte wijn aan de saus toe en warm dit goed door. Giet de deegwaar af en meng deze met de saus. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 282 KiloJoules 67 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 9 gram 2 gram 3 gram |