culinaire zaken .nl |
Pastaschotel met sardines en venkel | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Makkelijk | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 1 75 50 25 4 3 3 2 1 - - |
gram gram deciliter gram gram gram eetlepel blik eetlepel knol pak naar smaak naar smaak |
pasta (pipe rigatte) pit (pijnboom-) wijn (wit,droog) rozijn kaas (parmezaans) boter (room-) meel (paneer-) sardine (in olie) olie (olijf-) venkel (knol) saffraan zout peper | ||
Berei- ding |
Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en schep de venkel, rozijnen, pijnboompitten, saffraan met vocht en de wijn erdoor. Leg de sardientjes erop. Knip het venkelgroen erboven fijn. Smoor de venkel in circa 10 minuten zachtjes gaar. Vet een ovenschaal in. Giet de pasta af. Schep de helft van de pasta in de ovenschaal. Verdeel de helft van de venkel met vocht en de sardientjes erover. Schep de rest van de pasta erop en verdeel hierover de rest van het venkelmengsel en de sardientjes. Vermeng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de sardientjes. Verdeel de boter in blokjes erover. Laat de schotel onder een voorverwarmde grill in circa 5-7 minuten goudbruin worden. Lekker met een frisse salade van veldsla met sinaasappel. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2658 KiloJoules 633 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 92 gram 19 gram 3 gram |