culinaire
zaken
.nl
Pastaschotel met sardines en venkel
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
1
75
50
25
4
3
3
2
1
-
-
gram
gram
deciliter
gram
gram
gram
eetlepel
blik
eetlepel
knol
pak
naar smaak
naar smaak
pasta (pipe rigatte) ingrediënt info
pit (pijnboom-)
wijn (wit,droog)
rozijn ingrediënt info
kaas (parmezaans)
boter (room-)
meel (paneer-)
sardine (in olie)
olie (olijf-) ingrediënt info
venkel (knol)
saffraan
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Week de saffraandraadjes in 2 eetlepels heet water. Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukjes. Verhit de olie in een braadpan en schep de venkel, rozijnen, pijnboompitten, saffraan met vocht en de wijn erdoor. Leg de sardientjes erop. Knip het venkelgroen erboven fijn. Smoor de venkel in circa 10 minuten zachtjes gaar. Vet een ovenschaal in. Giet de pasta af. Schep de helft van de pasta in de ovenschaal. Verdeel de helft van de venkel met vocht en de sardientjes erover. Schep de rest van de pasta erop en verdeel hierover de rest van het venkelmengsel en de sardientjes. Vermeng het paneermeel met de Parmezaanse kaas en strooi dit over de sardientjes. Verdeel de boter in blokjes erover. Laat de schotel onder een voorverwarmde grill in circa 5-7 minuten goudbruin worden. Lekker met een frisse salade van veldsla met sinaasappel.
Voedings-
waarde
Energie2658 KiloJoules
633 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
92 gram
19 gram
3 gram