culinaire zaken .nl |
Paars en Rood | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:06 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
60 30 20 1 1 1 - - - |
gram gram gram stuks eetlepel teentje naar smaak naar smaak naar smaak |
tomaat boter (room-) noot (hazel-) aubergine peterselie knoflook tijm peper zout | ||
Berei- ding |
Bestrijk een ronde wijde vorm met een deel van de boter. Was de tomaten en aubergine. Verwijder de steeltjes en snij de tomaten en de aubergine in zeer dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs om en om in de vorm. Strooi er een mengsel van zout, peper, de gemalen noten en de tijm over. Pel de knoflook en pers ze boven de groenten uit. Strooi de peterselie erover en verdeel de rest van de boter in kleine blokjes over de groenten. Laat de groente afgedekt in 5.5 minuten gaar worden op 600 Watt. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 902 KiloJoules 215 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 11 gram 4 gram 7 gram |