culinaire zaken .nl |
Ovenschotel met schelpjesmacaroni en tonijn (Ook met zalm, witte saus, koffieroom en pesto) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
350 300 1.25 50 40 2 1 1 1 1 1 1 0.50 |
gram gram deciliter gram gram stuks stuks blik stuks eetlepel theelepel stuks eetlepel |
pasta (schelpjes) prei creme fraiche kaas (belegen) boter (room-) tomaat (vlees-) ui tonijn (naturel) paprika (rood) kappertjes oregano paprika (geel) meel (paneer-) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
De macaroni in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar koken. Het vruchtvlees van de paprika's in stukjes snijden, de ui snipperen, de prei in ringen snijden en in de helft van de boter 5 minuten omscheppend bakken. De tomaten in stukjes snijden en samen met de creme fraiche toevoegen. De tonijn (400 gram) afgieten en in stukjes verdelen. Het groentemengsel, de tonijn en de kappertjes door de afgegoten macaroni scheppen. Zout en peper en oregano naar smaak toevoegen. In een ingevette ovenschaal scheppen, kaas en paneermeel mengen en over de macaroni verdelen. Hier en daar vlokjes boter leggen en in een hete oven, 220 graden Celcius, in 30 minuten goudbruin laten kleuren. In plaats van tonijn: zalm. Mengen met potje witte saus, een scheutje koffieroom en 2 eetlepels pesto. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2908 KiloJoules 692 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 87 gram 20 gram 5 gram |