culinaire
zaken
.nl
Ovenschotel met schelpjesmacaroni en tonijn
(Ook met zalm, witte saus, koffieroom en pesto)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
350
300
1.25
50
40
2
1
1
1
1
1
1
0.50
gram
gram
deciliter
gram
gram
stuks
stuks
blik
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
eetlepel
pasta (schelpjes) ingrediënt info
prei
creme fraiche ingrediënt info
kaas (belegen)
boter (room-)
tomaat (vlees-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
tonijn (naturel)
paprika (rood) ingrediënt info
kappertjes
oregano ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
meel (paneer-)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
De macaroni in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar koken. Het vruchtvlees van de paprika's in stukjes snijden, de ui snipperen, de prei in ringen snijden en in de helft van de boter 5 minuten omscheppend bakken. De tomaten in stukjes snijden en samen met de creme fraiche toevoegen. De tonijn (400 gram) afgieten en in stukjes verdelen. Het groentemengsel, de tonijn en de kappertjes door de afgegoten macaroni scheppen. Zout en peper en oregano naar smaak toevoegen. In een ingevette ovenschaal scheppen, kaas en paneermeel mengen en over de macaroni verdelen. Hier en daar vlokjes boter leggen en in een hete oven, 220 graden Celcius, in 30 minuten goudbruin laten kleuren.
In plaats van tonijn: zalm. Mengen met potje witte saus, een scheutje koffieroom en 2 eetlepels pesto.
Voedings-
waarde
Energie2908 KiloJoules
692 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
87 gram
20 gram
5 gram