culinaire zaken .nl |
Normandische visgoulash | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:05 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Stoofschotel | Vis / Zeevruchten | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
600 400 1 2 1 1 1 1 1 1 - - |
gram gram deciliter theelepel stuks stuks eetlepel eetlepel bakje theelepel naar smaak naar smaak |
kabeljauw (filet) tomaat (blik) wijn (wit,droog) majoraan (gedroogd) paprika (groen) ui boter (room-) paprika (poeder) room (zuur) suiker peper zout | ||
Voor- berei- ding |
Ui snipperen, paprika in stukjes snijden. Kabeljauw in stukken snijden. Bestrooien met zout en peper. | |||
Berei- ding |
In braadpan boter verhitten. Ui en paprika circa 3 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: vis, paprikapoeder, majoraan, wijn, suiker en tomaten. Met deksel op pan circa 30 minuten stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Zure room erbij geven. Lekker met gekookte aardappelen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 900 KiloJoules 214 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 26 gram 2 gram |