culinaire
zaken
.nl
Nasi Goerih
(Gekruide rijst in kokosmelk)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
800
4
4
4
2
2
1
1
-
-
gram
stuks
deciliter
stuks
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
rijst (langkorrelig) ingrediënt info
kipfilet
melk (kokos-) ingrediënt info
kruidnagel ingrediënt info
olie (arachide-) ingrediënt info
djahe
ui ingrediënt info
salam (blad)
peper (cayenne-) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak het kippenvlees droog met keukenpapier. Snij het in vingerbrede repen met een lengte van ongeveer 5 centimeter. Schep djahe, cayennepeper en een beetje zout door elkaar. Wrijf de repen kippenvlees ermee in. Steek de kruidnagels in de ui. Was de rijst enkele malen in ruim water totdat het spoelwater volkomen helder is. Laat de rijst goed uitlekken in een zeef of vergiet. Plaats hem bij voorkeur op een tochtige plek waardoor de rijst snel kan opdrogen. Laat anders de rijstkorrels even over een droge doek of een stukje keukenpapier rollen. Verhit de olie in een wok of wadjan. Bak hierin gedurende 2 minuten onder voortdurend omscheppen de reepjes kippenvlees. Voeg de rijst toe. Schep alles enkele malen goed om en voeg de kokosmelk toe zodra de rijst wat glazig ziet. Doe er de ui, de daoen salam en 1 theelepeltje zout bij. Temper de warmtebron zodra alles aan de kook is gekomen. Schep alles nog eenmaal goed om. Leg het deksel op de wok of wadjan en laat alles in 18 tot 20 minuten droog en gaar koken. Verwijder voor het opdienen de ui en de salam. Schep alles in een voorverwarmde schaal. Garneer eventueel met schijfjes komkommer en tomaat.
Voedings-
waarde
Energie4068 KiloJoules
969 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
171 gram
38 gram
4 gram