culinaire
zaken
.nl
Macaronischotel met lunchworst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
100
6
2
2
1
1
1
1
1
1
-
gram
gram
stuks
theelepel
eetlepel
stuks
stuks
teentje
stuks
theelepel
blik
naar smaak
pasta (macaroni,volkoren) ingrediënt info
kaas
tomaat ingrediënt info
paprika (poeder) ingrediënt info
margarine
ui ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
aubergine ingrediënt info
oregano ingrediënt info
worst (lunch-)
zout
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Macaroni koken. Afgieten. Ui pellen en snipperen. Lunchworst in blokjes snijden. Aubergine wassen en kroontjes verwijderen. In stukjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden.
In braadpan margarine verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: lunchworst, aubergine, paprika, paprikapoeder en oregano. 3 minuten meebakken.
Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ovenschotel invetten. Hierin helft van macaroni scheppen. Helft van lunchworstmengsel erover scheppen. Helft van tomaat erop leggen. 2/3 deel van de kaas erover strooien. Dit 1 x herhalen en eindigen met rest van de kaas.
Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Op rooster in midden van oven macaronischotel in circa 25 minuten goudbruin laten kleuren.
Voedings-
waarde
Energie2171 KiloJoules
517 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
78 gram
22 gram
7 gram