culinaire zaken .nl |
Macaronischotel met lunchworst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:20 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 100 6 2 2 1 1 1 1 1 1 - |
gram gram stuks theelepel eetlepel stuks stuks teentje stuks theelepel blik naar smaak |
pasta (macaroni,volkoren) kaas tomaat paprika (poeder) margarine ui paprika (groen) knoflook aubergine oregano worst (lunch-) zout | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Macaroni koken. Afgieten. Ui pellen en snipperen. Lunchworst in blokjes snijden. Aubergine wassen en kroontjes verwijderen. In stukjes snijden. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. In braadpan margarine verhitten. Ui 3 minuten fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: lunchworst, aubergine, paprika, paprikapoeder en oregano. 3 minuten meebakken. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ovenschotel invetten. Hierin helft van macaroni scheppen. Helft van lunchworstmengsel erover scheppen. Helft van tomaat erop leggen. 2/3 deel van de kaas erover strooien. Dit 1 x herhalen en eindigen met rest van de kaas. Oven voorverwarmen op 200 graden Celcius. Op rooster in midden van oven macaronischotel in circa 25 minuten goudbruin laten kleuren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2171 KiloJoules 517 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 78 gram 22 gram 7 gram |