culinaire zaken .nl |
Macaroni met rijke "gehaktsaus" (Macaroni sauce hachi) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:35 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 150 100 20 4 2 1 1 - - |
gram gram gram gram eetlepel teentje theelepel theelepel naar smaak naar smaak |
gehakt (varkens-) ui kaas boter (room-) puree (tomaten-) knoflook oregano majoraan (gedroogd) tijm laurier (poeder) | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Bak in een dikbodemige pan in 20 gram uitgebruiste boter het gemengd gehakt aan, het geheel plat en in grove korrels plettende, tegelijk met fijne snippers van de ui en vermorzelde knoflook. Roer ook tomatenpuree door, en maak interessant met 3 snuif tijm, 3 snuif marjolein, 3 snuif oregano en 3 snuif laurierpoeder. De saus wellicht iets aanmengen met bouillon, water of wijn. A.: Meng de saus door de gare macaroni. Aldus opdienen zeer heet; met een bakje geraspte kaas apart. B.: Macaroni met saus in licht beboterde ovenvaste schotel, nog overstrooid met geraspte kaas, in de voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. plaatsen; is in 40 minuten heet en "overbakken" (=gegratineerd). | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2373 KiloJoules 565 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 27 gram 2 gram |