culinaire
zaken
.nl
Macaroni met rijke "gehaktsaus"
(Macaroni sauce hachi)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
150
100
20
4
2
1
1
-
-
gram
gram
gram
gram
eetlepel
teentje
theelepel
theelepel
naar smaak
naar smaak
gehakt (varkens-)
ui ingrediënt info
kaas
boter (room-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
oregano ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
tijm ingrediënt info
laurier (poeder)
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Bak in een dikbodemige pan in 20 gram uitgebruiste boter het gemengd gehakt aan, het geheel plat en in grove korrels plettende, tegelijk met fijne snippers van de ui en vermorzelde knoflook. Roer ook tomatenpuree door, en maak interessant met 3 snuif tijm, 3 snuif marjolein, 3 snuif oregano en 3 snuif laurierpoeder. De saus wellicht iets aanmengen met bouillon, water of wijn. A.: Meng de saus door de gare macaroni. Aldus opdienen zeer heet; met een bakje geraspte kaas apart. B.: Macaroni met saus in licht beboterde ovenvaste schotel, nog overstrooid met geraspte kaas, in de voorverwarmde oven van 200 graden Celcius. plaatsen; is in 40 minuten heet en "overbakken" (=gegratineerd).
Voedings-
waarde
Energie2373 KiloJoules
565 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
27 gram
2 gram