culinaire zaken .nl |
Lente kip | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:12 | |
Indelingen | Magnetron | Combi-magnetron | Snel | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
425 2 50 3 3 3 1 1 0.50 |
gram deciliter gram stuks stengel stuks stuks stuks bekertje |
kipfilet bouillon (kippen-) kaas (Boursin,tuinkruid) prei selderij (bleek-) koolrabi courgette (groen) paprika (groen) creme fraiche | ||
Berei- ding |
Maak de groenten schoon en was ze. Snij de prei in ringen en de koolrabi en selderij in dunne schijfjes. Smoor dit afgedekt in een magnetronschaal 5 minuten op 850 Watt. Snij de kipfilet in stukjes, de courgette in halve schijven en de paprika in kleine blokjes. Vervolgens alles samen met de kippenbouillon en overige ingredienten in de magnetronschaal doen en 6.5 minuut op 850 Watt afgedekt garen. Daarna de creme fraiche en de boursin samenroeren en na beeindiging van de gaartijd aan de kipschotel toevoegen. Hierna nog 6 minuten afgedekt buiten de magnetron laten staan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1977 KiloJoules 471 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 71 gram 41 gram 26 gram |