culinaire zaken .nl |
Winter-Lasagne | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Oven | Rijst En Pasta | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 4 400 250 100 50 3 1 1 1 |
gram deciliter gram gram gram gram stengel stuks zakje teentje |
koolraap melk (halfvol) gehakt (runder-,mager) pasta (lasagne,wit) kaas boter (room-) selderij (bleek-) ui saus (kaas-) knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Rasp de kaas. | |||
Berei- ding |
Pel en snipper de ui. Snij de koolraap in plakken van 0.5 centimeter. Schil de plakken was en snij ze in kleine blokjes. Verwijder de harde nerven uit de bleekselderij met een dunschiller. Snij de stengels in dunne plakjes. Smelt 25 gram boter in een pan. Schep de ui, koolraap en bleekselderij erdoor. Pers het teentje knoflook erboven uit. Smoor de groenten met de deksel op in 8 minuten beetgaar. Maak intussen de kaassaus. Roer de saus door de groenten. Laat de groenten in de saus nog circa 5 minuten pruttelen. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend rul. Roer het lasagnesauspoeder, melk en 3.5 deciliter water erdoor en laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Vet een rechthoekige ovenschaal (2 l) in en schep een laagje groenten in kaassaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover eerst een laagje gehaktsaus en dan een laagje groenten met kaassaus. Ga zo door tot de lasagnevellen en gehaktsaus op zijn. Verdeel de rest van de groenten in kaassaus over de laatste lasagnelaag en strooi hierover de geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius en laat de lasagneschotel in 40 minuten goudbruin en gaar worden. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3115 KiloJoules 742 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 80 gram 45 gram 18 gram |