culinaire
zaken
.nl
Winter-Lasagne
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
4
400
250
100
50
3
1
1
1
gram
deciliter
gram
gram
gram
gram
stengel
stuks
zakje
teentje
koolraap
melk (halfvol) ingrediënt info
gehakt (runder-,mager)
pasta (lasagne,wit) ingrediënt info
kaas
boter (room-)
selderij (bleek-)ingrediënt info
ui ingrediënt info
saus (kaas-)
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Rasp de kaas.
Berei-
ding
Pel en snipper de ui. Snij de koolraap in plakken van 0.5 centimeter. Schil de plakken was en snij ze in kleine blokjes. Verwijder de harde nerven uit de bleekselderij met een dunschiller. Snij de stengels in dunne plakjes. Smelt 25 gram boter in een pan. Schep de ui, koolraap en bleekselderij erdoor. Pers het teentje knoflook erboven uit. Smoor de groenten met de deksel op in 8 minuten beetgaar. Maak intussen de kaassaus. Roer de saus door de groenten. Laat de groenten in de saus nog circa 5 minuten pruttelen. Verhit 25 gram boter in een braadpan en bak het gehakt al omscheppend rul. Roer het lasagnesauspoeder, melk en 3.5 deciliter water erdoor en laat de saus 3 minuten zachtjes koken. Vet een rechthoekige ovenschaal (2 l) in en schep een laagje groenten in kaassaus op de bodem. Leg hierop een laag lasagnevellen. Verdeel hierover eerst een laagje gehaktsaus en dan een laagje groenten met kaassaus. Ga zo door tot de lasagnevellen en gehaktsaus op zijn. Verdeel de rest van de groenten in kaassaus over de laatste lasagnelaag en strooi hierover de geraspte kaas. Zet de schotel in een voorverwarmde oven van 200 graden Celcius en laat de lasagneschotel in 40 minuten goudbruin en gaar worden.
Voedings-
waarde
Energie3115 KiloJoules
742 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
80 gram
45 gram
18 gram