culinaire
zaken
.nl
Lamsvleesrolletjes met knoflook en ui
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
8
4
3
1
-
-
-
deciliter
stuks
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
naar smaak
wijn (wit,droog)
lamslap
olie (olijf-) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
tijm ingrediënt info
Berei-
ding
Klop de lapjes vlees zo dun mogelijk uit. Bestrooi de vleeslapjes met wat zout en peper en bestrijk ze met de uitgeperste teentjes knoflook. Strooi de fijngehakte ui over de lapjes en verdeel het gelijkmatig. Rol vleeslapjes met de vulling op en prik de rolletjes vast met cocktailprikkertjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de rolletjes rondom lichtbruin. Voeg vervolgens de witte wijn en de tijm toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Doe de lamsvleesrolletjes op een schaal en schenk de wijnsaus erover.
Voedings-
waarde
Energie4522 KiloJoules
1077 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
2 gram
47 gram
1 gram