culinaire zaken .nl |
Lamsvleesrolletjes met knoflook en ui | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | ||||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 8 4 3 1 - - - |
deciliter stuks eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak naar smaak |
wijn (wit,droog) lamslap olie (olijf-) knoflook ui peper zout tijm | ||
Berei- ding |
Klop de lapjes vlees zo dun mogelijk uit. Bestrooi de vleeslapjes met wat zout en peper en bestrijk ze met de uitgeperste teentjes knoflook. Strooi de fijngehakte ui over de lapjes en verdeel het gelijkmatig. Rol vleeslapjes met de vulling op en prik de rolletjes vast met cocktailprikkertjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin de rolletjes rondom lichtbruin. Voeg vervolgens de witte wijn en de tijm toe en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat alles ongeveer 25 minuten zachtjes sudderen tot het vlees gaar is. Doe de lamsvleesrolletjes op een schaal en schenk de wijnsaus erover. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 4522 KiloJoules 1077 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 2 gram 47 gram 1 gram |