culinaire
zaken
.nl
Lamsbout met paprika's
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1.50
1.20
4
200
4
2
1
1
1
-
-
kilogram
kilogram
deciliter
gram
eetlepel
eetlepel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
lamsbout
aardappel (krieltjes)ingrediënt info
room (slag-)
ui (sjalot) ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
bonenkruid ingrediënt info
paprika (groen) ingrediënt info
paprika (rood) ingrediënt info
paprika (geel) ingrediënt info
zout
peper (wit) ingrediënt info
Berei-
ding
Wrijf de lamsbout in met peper en zout en leg hem in een braadpan. Strooi het bonenkruid erover en bedruppel het vlees met olijfolie. Braad de lamsbout dan 45 minuten in een op 200 voorverwarmde oven. Schil de aardappelen en de sjalotjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Doe ze bij het vlees en voeg er een potje slagroom aan toe. Laat alles weer 45 minuten verder braden. Maak de paprika's schoon en snij ze in repen. Doe ze met de rest van de room bij het vlees en laat alles nog 30 minuten gaar worden. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer het gerecht in de pan.
Voedings-
waarde
Energie6423 KiloJoules
1529 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
72 gram
81 gram
13 gram