culinaire zaken .nl |
Lamsbout met paprika's | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 01:20 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 1.20 4 200 4 2 1 1 1 - - |
kilogram kilogram deciliter gram eetlepel eetlepel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
lamsbout aardappel (krieltjes) room (slag-) ui (sjalot) olie (olijf-) bonenkruid paprika (groen) paprika (rood) paprika (geel) zout peper (wit) | ||
Berei- ding |
Wrijf de lamsbout in met peper en zout en leg hem in een braadpan. Strooi het bonenkruid erover en bedruppel het vlees met olijfolie. Braad de lamsbout dan 45 minuten in een op 200 voorverwarmde oven. Schil de aardappelen en de sjalotjes en bestrooi ze met wat peper en zout. Doe ze bij het vlees en voeg er een potje slagroom aan toe. Laat alles weer 45 minuten verder braden. Maak de paprika's schoon en snij ze in repen. Doe ze met de rest van de room bij het vlees en laat alles nog 30 minuten gaar worden. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer het gerecht in de pan. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 6423 KiloJoules 1529 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 72 gram 81 gram 13 gram |