culinaire zaken .nl |
Kwarkkroketten met ui | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:40 | |
Indelingen | Vegetarisch | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 250 125 100 2 1 1 1 1 0.30 0.20 - - - |
gram gram gram gram stuks teentje stuks eetlepel stuks theelepel eetlepel naar smaak naar smaak naar smaak |
aardappel kwark sojakorrel meel (volkoren-) laurier (blad) knoflook ui olie (olijf-) ei (kip) majoraan (gedroogd) tijm (vers) peper nootmuskaat zout | ||
Berei- ding |
Snipper de ui. Kook de aardappelen in een beetje water met zout en laurier gaar. Giet ze af, maar bewaar het water. Verwijder het blaadje laurier. Wrijf de aardappelen door een zeef. Giet het aardappelwater op de sojakorrels en kook ze hierin ongeveer 3 minuten. op zacht vuur. Laat ze uitlekken. Fruit de ui in de olie zacht en goudbruin. Voeg dan de gekneusde knoflook en kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat het aardappelmengsel minstens 30 minuten in de koelkast koud en stijf worden. Vorm twaalf kroketten van de puree en wentel deze door het meel. Frituur ze in olie op 180 graden Laat ze goed uitlekken op keukenpapier. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1770 KiloJoules 421 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 55 gram 24 gram 9 gram |