culinaire
zaken
.nl
Kwarkkroketten met ui
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
250
125
100
2
1
1
1
1
0.30
0.20
-
-
-
gram
gram
gram
gram
stuks
teentje
stuks
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
naar smaak
naar smaak
naar smaak
aardappel ingrediënt info
kwark
sojakorrel
meel (volkoren-)
laurier (blad)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
majoraan (gedroogd)
tijm (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
nootmuskaatingrediënt info
zout
Berei-
ding
Snipper de ui. Kook de aardappelen in een beetje water met zout en laurier gaar. Giet ze af, maar bewaar het water. Verwijder het blaadje laurier. Wrijf de aardappelen door een zeef. Giet het aardappelwater op de sojakorrels en kook ze hierin ongeveer 3 minuten. op zacht vuur. Laat ze uitlekken. Fruit de ui in de olie zacht en goudbruin. Voeg dan de gekneusde knoflook en kruiden toe. Roer alles goed door elkaar. Breng het op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat het aardappelmengsel minstens 30 minuten in de koelkast koud en stijf worden. Vorm twaalf kroketten van de puree en wentel deze door het meel. Frituur ze in olie op 180 graden Laat ze goed uitlekken op keukenpapier.
Voedings-
waarde
Energie1770 KiloJoules
421 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
55 gram
24 gram
9 gram