culinaire
zaken
.nl
Konijn met kruiden
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
1
1.50
6
3
2
-
-
kilogram
deciliter
eetlepel
eetlepel
takje
naar smaak
naar smaak
konijn
wijn (wit,droog)
salie (vers)
olie (olijf-) ingrediënt info
rozemarijn (vers) ingrediënt info
zout
peper ingrediënt info
Berei-
ding
Snij het konijn in stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukken konijn in circa 10 minuten rondom bruin. Voeg de rozemarijn en salie toe en schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Braad het konijn met de deksel op de pan in circa 30 minuten gaar.
Leg de konijnestukken in een ondiepe schaal. Verwijder de kruiden uit de jus. Schenk de jus over het konijn. Lekker met aardappels met olijven en broccoli met citroensap.
Voedings-
waarde
Energie2021 KiloJoules
481 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
7 gram
47 gram
2 gram