culinaire zaken .nl |
Konijn met kruiden | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Italie | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:45 | |
Indelingen | Makkelijk | Wild / Gevogelte | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1 1.50 6 3 2 - - |
kilogram deciliter eetlepel eetlepel takje naar smaak naar smaak |
konijn wijn (wit,droog) salie (vers) olie (olijf-) rozemarijn (vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Snij het konijn in stukken en wrijf deze in met zout en peper. Verhit de olie in een braadpan. Bak de stukken konijn in circa 10 minuten rondom bruin. Voeg de rozemarijn en salie toe en schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Braad het konijn met de deksel op de pan in circa 30 minuten gaar. Leg de konijnestukken in een ondiepe schaal. Verwijder de kruiden uit de jus. Schenk de jus over het konijn. Lekker met aardappels met olijven en broccoli met citroensap. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2021 KiloJoules 481 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 7 gram 47 gram 2 gram |