culinaire zaken .nl |
Kipfilet (gebakken) met kerrierijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 400 25 4 3 3 2 2 1 1 1 - - |
gram gram gram eetlepel stuks theelepel eetlepel stengel stuks stuks stuks naar smaak naar smaak |
kipfilet rijst (zilvervlies) boter (room-) peterselie perzik (blik) kerrie (poeder) olie selderij (bleek-) prei bouillon (kippen-,tablet) paprika (rood) peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
Maak de prei, bleekselderij en paprika schoon. Snij de prei in dunne ringen en de bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten al omscheppend circa 3 minuten Bak de kerriepoeder en de rijst circa 2 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 6 deciliter water toe. Kook de rijst in circa 15 minuten zachtjes gaar. Snij 2 halve perziken in stukjes en de andere perzikhelft in dunne reepjes. Wrijf de 4 kipfilets in met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de filets in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Schep de stukjes perzik door de kerrierijst en warm ze circa 2 minuten mee. Schep de kerrierijst in een schaal en leg de kipfilets erop. Garneer met de schijfjes perzik en wat peterselie. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1878 KiloJoules 447 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 55 gram 36 gram 12 gram |