culinaire
zaken
.nl
Kipfilet (gebakken) met kerrierijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
500
400
25
4
3
3
2
2
1
1
1
-
-
gram
gram
gram
eetlepel
stuks
theelepel
eetlepel
stengel
stuks
stuks
stuks
naar smaak
naar smaak
kipfilet
rijst (zilvervlies) ingrediënt info
boter (room-)
peterselie ingrediënt info
perzik (blik)
kerrie (poeder)
olie ingrediënt info
selderij (bleek-)ingrediënt info
prei
bouillon (kippen-,tablet)
paprika (rood) ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de prei, bleekselderij en paprika schoon. Snij de prei in dunne ringen en de bleekselderij en paprika in kleine stukjes. Verhit de olie in een braadpan en bak de groenten al omscheppend circa 3 minuten Bak de kerriepoeder en de rijst circa 2 minuten mee. Verkruimel het bouillontablet erboven en voeg 6 deciliter water toe. Kook de rijst in circa 15 minuten zachtjes gaar. Snij 2 halve perziken in stukjes en de andere perzikhelft in dunne reepjes. Wrijf de 4 kipfilets in met zout en peper. Verhit de boter in een koekepan en bak de filets in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Schep de stukjes perzik door de kerrierijst en warm ze circa 2 minuten mee. Schep de kerrierijst in een schaal en leg de kipfilets erop. Garneer met de schijfjes perzik en wat peterselie.
Voedings-
waarde
Energie1878 KiloJoules
447 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
55 gram
36 gram
12 gram