culinaire zaken .nl |
Kip-stoofpot | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | Kip/kalkoen | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 50 4 1 1 1 1 1 1 0.25 - - |
gram gram stuks stuks theelepel takje stuks stuks theelepel blik naar smaak naar smaak |
champignon margarine kippenbout ui knoflook (poeder) peterselie prei paprika (rood) basilicum (vers) doperwt (blik) peper zout | ||
Berei- ding |
Kip inwrijven met zout, peper en knoflookpoeder. In braadpan margarine verhitten. Kop in 25 minuten rondom gaar en bruin bakken. Uit pan scheppen en laten afkoelen. Kip van bot nemen en in stukjes snijden. Ui pellen en snipperen. Prei in dunne ringen snijden. In zeef wassen. Paprika wassen en in stukjes snijden. Champignons schoonmaken en grote halveren. Doperwten afgieten. In braadpan bakvet van kip verhitten. Ui, prei en paprika 5 minuten fruiten. Toevoegen: kip, champignons, doperwten en basilicum. Met deksel schuin op pan 15 minuten zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout, peper en knoflookpoeder. In schaal scheppen. Peterselie erboven fijnknippen. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 0 KiloJoules 0 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 0 gram 0 gram 0 gram |