culinaire zaken .nl |
Kip met tomaat en rijst | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:30 | |
Indelingen | Magnetron | Goedkoop | Kip/kalkoen | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
300 250 200 75 50 50 4 1 0.50 0.50 |
gram gram gram gram gram gram theelepel teentje bekertje stuks |
kipfilet rijst (snelkook) tomaat (blik) mais (blik) champignon spek (gerookt) maizena knoflook creme fraiche ui | ||
Berei- ding |
Verwarm de rijst met 4.5 deciliter water 5 minuten op 600 in een diepe magnetronschaal. Dan omroeren en op half vermogen nog eens 6 minuten verwarmen. Schep de mais erdoor en laat de rijst buiten de magnetron 5 minuten nagaren. Verwarm in een tweede magnetronschaal 50 gram rookspekreepjes op 600. Voeg de ui in ringen erbij, 1 minuut inschakelen, omscheppen en weer 1 minuut inschakelen. Voeg de in paprikamarinade gelegde kipfilet (in blokjes gesneden) erbij, evenals 1 blik tomaatstukjes (met vocht), knoflook (uit de pers) en de in vieren gesneden champignons. Verwarm het geheel 4 minuten op 600. Omscheppen en 3 minuten op 350. Dan de creme fraiche losroeren met de maizena en wat peper. Dit geheel nog 1 minuut op 350-400. De rijst in kommetjes scheppen en op de borden keren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1081 KiloJoules 257 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 23 gram 25 gram 2 gram |