culinaire
zaken
.nl
Kip met tomaat en rijst
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
300
250
200
75
50
50
4
1
0.50
0.50
gram
gram
gram
gram
gram
gram
theelepel
teentje
bekertje
stuks
kipfilet
rijst (snelkook) ingrediënt info
tomaat (blik) ingrediënt info
mais (blik)
champignon ingrediënt info
spek (gerookt)
maizena
knoflook ingrediënt info
creme fraiche ingrediënt info
ui ingrediënt info
Berei-
ding
Verwarm de rijst met 4.5 deciliter water 5 minuten op 600 in een diepe magnetronschaal. Dan omroeren en op half vermogen nog eens 6 minuten verwarmen. Schep de mais erdoor en laat de rijst buiten de magnetron 5 minuten nagaren. Verwarm in een tweede magnetronschaal 50 gram rookspekreepjes op 600. Voeg de ui in ringen erbij, 1 minuut inschakelen, omscheppen en weer 1 minuut inschakelen. Voeg de in paprikamarinade gelegde kipfilet (in blokjes gesneden) erbij, evenals 1 blik tomaatstukjes (met vocht), knoflook (uit de pers) en de in vieren gesneden champignons. Verwarm het geheel 4 minuten op 600. Omscheppen en 3 minuten op 350. Dan de creme fraiche losroeren met de maizena en wat peper. Dit geheel nog 1 minuut op 350-400. De rijst in kommetjes scheppen en op de borden keren.
Voedings-
waarde
Energie1081 KiloJoules
257 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
23 gram
25 gram
2 gram