culinaire
zaken
.nl
Kikkererwten op z'n Mexicaans
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
2
4
2
1
1
1
1
1
0.50
-
gram
deciliter
eetlepel
theelepel
stuks
stuks
teentje
eetlepel
stuks
theelepel
naar smaak
erwt (kikker-)
bouillon (kippen-)
puree (tomaten-)ingrediënt info
chilipoeder
paprika (rood) ingrediënt info
peper (rood) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
olie (olijf-) ingrediënt info
ui ingrediënt info
oregano ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Week de kikkererwten een nacht in ruim water. Laat de erwten uitlekken en doe ze daarna met het zout en zoveel water dat de erwten net onderstaan in een pan. Breng het aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat de erwten ongeveer 1 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Laat de erwten uitlekken. Bak de blokjes spek in de olie in een pan tot ze bruin en knapperig zijn. Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste knoflook toe en fruit deze ongeveer 3 minuten. Voeg de fijngehakte rode peper, de stukjes rode paprika en de tomatenpuree toe en fruit dit geheel onder af en toe omscheppend ongeveer 2 minuten. Voeg de uitgelekte kikkererwten, de bouillon, de chilipoeder en de oregano toe. Roer het geheel goed door elkaar en breng het aan de kook. Draai het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat het erwtenmengsel ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken. Direct opdienen.
Voedings-
waarde
Energie1367 KiloJoules
325 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
45 gram
13 gram
15 gram