culinaire zaken .nl |
Kerrie-omelet met shii-take | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Bewerkelijk Slank | Snel Vegetarisch | ||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
250 25 4 3 2 1.50 1 1 - - |
gram gram stuks eetlepel theelepel theelepel stuks eetlepel naar smaak naar smaak |
paddestoel (shii-take) boter (room-) ei (kip) room (koffie-) kerrie (poeder) dragon (gedroogd) paprika (rood) peterselie (vers) peper zout | ||
Berei- ding |
Maak de paprika schoon en snij hem in dunne reepjes. Veeg de shii-take schoon en snij ze in plakjes. Smelt de helft van de boter in een braadpan en schep de shii-take, paprikareepjes en dragon erdoor. Smoor de paddestoelen in 5 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen. Klop intussen de eieren los met koffieroom, kerriepoeder en zout. Roer de peterselie erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak een omelet van het eimengsel. Schep de shii-take erop en klap de omelet dubbel. Lekker met patates frites en komkommersla. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3383 KiloJoules 805 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 130 gram 28 gram 18 gram |