culinaire
zaken
.nl
Kerrie-omelet met shii-take
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
250
25
4
3
2
1.50
1
1
-
-
gram
gram
stuks
eetlepel
theelepel
theelepel
stuks
eetlepel
naar smaak
naar smaak
paddestoel (shii-take) ingrediënt info
boter (room-)
ei (kip)ingrediënt info
room (koffie-)
kerrie (poeder)
dragon (gedroogd)
paprika (rood) ingrediënt info
peterselie (vers) ingrediënt info
peper ingrediënt info
zout
Berei-
ding
Maak de paprika schoon en snij hem in dunne reepjes. Veeg de shii-take schoon en snij ze in plakjes. Smelt de helft van de boter in een braadpan en schep de shii-take, paprikareepjes en dragon erdoor. Smoor de paddestoelen in 5 minuten zachtjes gaar. Laat het vocht verdampen.
Klop intussen de eieren los met koffieroom, kerriepoeder en zout. Roer de peterselie erdoor. Verhit de rest van de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag en bak een omelet van het eimengsel. Schep de shii-take erop en klap de omelet dubbel. Lekker met patates frites en komkommersla.
Voedings-
waarde
Energie3383 KiloJoules
805 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
130 gram
28 gram
18 gram