culinaire zaken .nl |
Karbonade (rib, gevuld met hollands gekruid gehakt) (Lekker met aardappelen en sperziebonen) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Goedkoop | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
2.50 1.25 100 30 25 4 4 4 2 1 1 1 0.50 - - |
deciliter deciliter gram gram gram stuks stuks theelepel eetlepel eetlepel eetlepel teentje stuks naar smaak naar smaak |
bouillon creme fraiche gehakt (half-om-half) boter (bak-) spek (rook-,mager) augurk varkenskarbonade (rib-) mosterd (Zaans) olie bloem meel (paneer-) knoflook ui peper (wit) zout | ||
Berei- ding |
De karbonades als een envelop naar het bot toe open (laten) snijden en ze van binnen en van buiten kruiden met zout en peper. Het gehakt mengen met het geraspte uitje, de geperste knoflook, het fijngehakte spek, 2 theelepels mosterd, de fijngehakte augurkjes en het paneermeel. Dit in vieren delen en elke karbonade hiermee vullen. Steek deze met een houten prikker vast en bestuif ze met wat bloem. Verhit in een braadpan, op hoog vuur, de boter en de olie, tot het bruist. Schroei de karbonades aan beide kanten dicht. Temper de warmtebron en bak het vlees in 15 minuten bruin en gaar. Houd ze op een schaal warm. Roer de bouillon bij het vet, breng dit aan de kook en laat het snel inkoken. Los de creme fraiche en 2 theelepels mosterd hierin op. Serveer de saus bij de karbonades. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2810 KiloJoules 669 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 8 gram 38 gram 1 gram |