culinaire
zaken
.nl
Karbonade (rib, gevuld met hollands gekruid gehakt)
(Lekker met aardappelen en sperziebonen)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
2.50
1.25
100
30
25
4
4
4
2
1
1
1
0.50
-
-
deciliter
deciliter
gram
gram
gram
stuks
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
eetlepel
teentje
stuks
naar smaak
naar smaak
bouillon
creme fraiche ingrediënt info
gehakt (half-om-half)
boter (bak-)
spek (rook-,mager)
augurk ingrediënt info
varkenskarbonade (rib-)
mosterd (Zaans)
olie ingrediënt info
bloem ingrediënt info
meel (paneer-)
knoflook ingrediënt info
ui ingrediënt info
peper (wit) ingrediënt info
zout
Berei-
ding
De karbonades als een envelop naar het bot toe open (laten) snijden en ze van binnen en van buiten kruiden met zout en peper. Het gehakt mengen met het geraspte uitje, de geperste knoflook, het fijngehakte spek, 2 theelepels mosterd, de fijngehakte augurkjes en het paneermeel. Dit in vieren delen en elke karbonade hiermee vullen. Steek deze met een houten prikker vast en bestuif ze met wat bloem. Verhit in een braadpan, op hoog vuur, de boter en de olie, tot het bruist. Schroei de karbonades aan beide kanten dicht. Temper de warmtebron en bak het vlees in 15 minuten bruin en gaar. Houd ze op een schaal warm. Roer de bouillon bij het vet, breng dit aan de kook en laat het snel inkoken. Los de creme fraiche en 2 theelepels mosterd hierin op. Serveer de saus bij de karbonades.
Voedings-
waarde
Energie2810 KiloJoules
669 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
8 gram
38 gram
1 gram