culinaire zaken .nl |
Karbonade (rib, gefrituurd) (dit is weer eens iets anders) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | ? | |
Indelingen | Vlees | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
4 4 2 1 1 1 |
stuks takje stuks theelepel eetlepel eetlepel |
varkenskarbonade (rib-) peterselie (vers) ei (kip) gember (poeder) meel (paneer-) bloem | ||
Voor- berei- ding |
Wrijf het vlees in met peper, zout en gemberpoeder en bestrooi de karbonades aan beide zijden met bloem. Klop de eieren los, wentel het vlees hier door en druk het aansluitend in paneermeel. Druk goed aan. Verhit frituurvet of olie tot 175°. | |||
Berei- ding |
Bak de karbonades met twee tegelijk in 8 minuten in het hete frituurvet gaar. Was en droog ondertussen de takjes peterselie. Frituur de takjes enkele seconden en leg ze op de karbonades. Lekker met: kleine aardappeltjes, aardappeltaart en broccoli. Eventueel de karbonades marineren. Dep het vlees hierna wel goed af, zodat bloem, ei en paneermeel goed blijven plakken. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1309 KiloJoules 312 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 5 gram 34 gram 0 gram |