culinaire
zaken
.nl
Karbonade (rib, gefrituurd)
(dit is weer eens iets anders)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
4
4
2
1
1
1
stuks
takje
stuks
theelepel
eetlepel
eetlepel
varkenskarbonade (rib-)
peterselie (vers) ingrediënt info
ei (kip)ingrediënt info
gember (poeder) ingrediënt info
meel (paneer-)
bloem ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Wrijf het vlees in met peper, zout en gemberpoeder en bestrooi de karbonades aan beide zijden met bloem. Klop de eieren los, wentel het vlees hier door en druk het aansluitend in paneermeel. Druk goed aan. Verhit frituurvet of olie tot 175°.
Berei-
ding
Bak de karbonades met twee tegelijk in 8 minuten in het hete frituurvet gaar. Was en droog ondertussen de takjes peterselie. Frituur de takjes enkele seconden en leg ze op de karbonades. Lekker met: kleine aardappeltjes, aardappeltaart en broccoli.
Eventueel de karbonades marineren. Dep het vlees hierna wel goed af, zodat bloem, ei en paneermeel goed blijven plakken.
Voedings-
waarde
Energie1309 KiloJoules
312 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
5 gram
34 gram
0 gram