culinaire zaken .nl |
Kalfsfricandeau met tonijn (vitello tonnato) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Onbekend | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:15 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Slank | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
1.50 300 2.50 2.50 10 4 2 0.25 - - |
kilogram gram deciliter deciliter stuks eetlepel theelepel stuks naar smaak naar smaak |
Kalfsfricandeau tonijn (blik) bouillon (kippen-) wijn (wit,droog) ansjovis (filet) olie azijn (dragon-) ui zout peper | ||
Berei- ding |
Bind de kalfsfricandeau met een touwtje vast. Leg het vlees met tonijn, ansjovis, wijn, uien en kippenbouillon in een grote pan. Doe er een deksel op en laat dit alles samen ongeveer 2.5 uur zachtjes sudderen. Neem de fricandeau uit de pan en leg het in een schaal. Giet het kookvocht uit de pan in een mengkom. Voeg olie, azijn, zout en peper hierbij en meng dit goed. Schenk de marinade over het vlees en laat de fricandeau 2 dagen in de ijskast in deze marinade staan. Snij het vlees in dunne plakken en dien het, op kamertemperatuur en met wat marinade, op. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1992 KiloJoules 474 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 1 gram 70 gram 0 gram |