culinaire zaken .nl |
Kabeljauwfilet met voorjaarsgroenten (een snel gerecht met veel groenten) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Nederland | |
Aantal personen | 4 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:20 | |
Indelingen | Makkelijk | Snel | Vis / Zeevruchten | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
400 4 3 3 3 3 2 1 1 |
gram stengel stuks eetlepel eetlepel eetlepel stuks eetlepel teentje |
kabeljauw (filet,diepvr) selderij (bleek-) wortel room olie yogonaise prei bieslook (vers) knoflook | ||
Voor- berei- ding |
Laat de kabeljauw half ontdooien. Was de groenten. Snijd de wortelen in blokjes, de bleekselderij in stukjes van 5 cm en de prei in stukken van 6 cm. Verhit in een wok de olie. | |||
Berei- ding |
Roerbak de wortelen, bleekselderij en prei 5 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vis in 4 gelijke stukken. Leg ze op de groenten en laat ze afgedekt in 10 minuten gaarstoven. Meng in een kom de yogonaise, bieslook en de room culinair. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over 4 borden en schep de stukken vis erop. Schep de saus over de vis. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 1744 KiloJoules 415 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 51 gram 26 gram 18 gram |