culinaire
zaken
.nl
Kabeljauwfilet met voorjaarsgroenten
(een snel gerecht met veel groenten)
Ingre-
diënten
AantalEenheidOmschrijving
400
4
3
3
3
3
2
1
1
gram
stengel
stuks
eetlepel
eetlepel
eetlepel
stuks
eetlepel
teentje
kabeljauw (filet,diepvr)
selderij (bleek-)ingrediënt info
wortel
room
olie ingrediënt info
yogonaise
prei
bieslook (vers) ingrediënt info
knoflook ingrediënt info
Voor-
berei-
ding
Laat de kabeljauw half ontdooien. Was de groenten. Snijd de wortelen in blokjes, de bleekselderij in stukjes van 5 cm en de prei in stukken van 6 cm. Verhit in een wok de olie.
Berei-
ding
Roerbak de wortelen, bleekselderij en prei 5 minuten. Pel de knoflook en pers deze erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de vis in 4 gelijke stukken. Leg ze op de groenten en laat ze afgedekt in 10 minuten gaarstoven. Meng in een kom de yogonaise, bieslook en de room culinair. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de groenten over 4 borden en schep de stukken vis erop. Schep de saus over de vis.
Voedings-
waarde
Energie1744 KiloJoules
415 KiloCaloriën
Koolhydr
Eiwit
vezels
51 gram
26 gram
18 gram