culinaire zaken .nl |
Kaasfondue met groene kruiden | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Thailand | |
Aantal personen | 2 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 00:10 Bereiding : 00:10 | |
Indelingen | Magnetron Feestelijk | Makkelijk Snel | Vegetarisch | |
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
150 1.50 100 20 20 1 1 0.50 - |
gram deciliter gram takje sprietje eetlepel teentje eetlepel naar smaak |
kaas (lichtbelegen) wijn (wit,droog) kaas (kernhem) kervel (vers) bieslook (vers) cognac knoflook maizena peper | ||
Voor- berei- ding |
Hak de groene kruiden fijn. Rasp de kaas. Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met een opengesneden teentje knoflook. | |||
Berei- ding |
Doe de wijn in de braadpan en verwarm tot hij bruist. Voeg al roerende de beide kaassoorten toe. Roer de maizena glad met water en bind hiermee de fondue. Roer de cognac en de kruiden erdoor. Giet over in de fonduepan. Magnetron gebruik een aardewerk fonduepan of een glazen schaal. Verwarm de wijn onafgedekt circa 1.5 minuten op vol. Roer de kaas er in gedeelten door. Verwarm de fondue afgedekt nog circa 3 minuten op vol tot de kaas gesmolten is. Roer de aangemaakte maizena erdoor en verwarm nog circa 1 minuut op vol. Roer de cognac, de kruiden en de peper erdoor. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 2926 KiloJoules 697 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 30 gram 49 gram 11 gram |