culinaire zaken .nl |
Hartige ham- en kaastaart uit Frankrijk (Quiche lorraine) | |||
Soort gerecht | Hoofdgerecht | Herkomst | Frankrijk | |
Aantal personen | 6 | Bereidings- tijden | Voorbereiding : 01:50 Bereiding : 01:10 | |
Indelingen | Ovenschotel | |||
Ingre- diënten | Aantal | Eenheid | Omschrijving | |
500 200 200 2 125 100 4 8 4 3 1 - - |
gram gram gram deciliter gram gram centiliter stuks teentje stuks bouquet naar smaak naar smaak |
ham (gekookt) bloem kaas (Emmental) room (slag-) boter (room-) ham (rauw) water ei (kip) knoflook ui kruiden (tuin-,vers) zout peper | ||
Berei- ding |
Doe de boter en de bloem in de mengkom. Voeg het water, wat zout en peper en een deel van de kaas toe en pers het teentje knoflook erboven uit. Kneed een samenhangend deeg. Laat het 50 minuten afgedekt in de koelkast rusten. Snij intussen voor de vulling de beide hamsoorten in blokjes. Pel en snipper de uien. Was de kruiden en hak ze fijn. Pel de teentjes knoflook en pers deze uit. Roer in een kom de ham, ui, kruiden en knoflook door elkaar en zet het op een koele plaats. Klop de eieren los met wat zout en peper, voeg de geraspte kaas toe en roer er de slagroom door. Druk het deeg in de beboterde springvorm en duw het deeg tegen de randen 2 centimeter omhoog. Zet de springvorm in de voorverwarmde oven (200 graden Celcius, gasoven 5-6) en bak de taartbodem zonder vulling 10 minuten voor. Neem de springvorm uit de oven, verdeel het hammengsel over het deeg en giet het eiermengsel erover. Zet de vorm terug in de oven, verhoog de temperatuur tot 250 graden Celcius, gasovenstand 6-7 en bak de taart nog 50 minuten Warm serveren. | |||
Voedings- waarde |
Voedingswaarde per portie | Energie | 3504 KiloJoules 834 KiloCaloriën | Koolhydr Eiwit vezels | 37 gram 40 gram 1 gram |